De Bary

office space and meeting rooms in central Amsterdam on Herengracht.

De Bary is een bedrijvenverzamelgebouw met monumentale werkruimte in het centrum van Amsterdam. Het bestaat uit zes onlangs gerenoveerde grachtenpanden aan de Herengracht in de Gouden Bocht – tussen Leidsestraat en Spiegelstraat.

Er zijn kantoorunits van verschillende grootte, flexibele werkplekken, vergaderzalen, een brasserie en het heeft een enorme tuin. Kortom, De Bary heeft alles in huis om een hot spot te worden voor ondernemers, kleine bedrijven en zelfstandige professionals. Wat sfeer betreft is De Bary geen typisch kantoor en eerder vergelijkbaar met een vijf sterren hotel. Want dat is het niveau dat we nastreven op het gebied van gastvrijheid, service en inrichting.

Gebouw De Bary, Herengracht 450

De Bary biedt

 • verschillende vergaderzalen voor alle soorten meetings, zowel zakelijk als privé
 • kantoorunits variërend in grootte en stijl
 • de mogelijkheid lid te worden
 • een brasserie, een bar en de grootste tuin van de grachtengordel
 • een behulpzame front desk die tal van diensten aanbiedt
 • een sfeer van ondernemerschap en ideale netwerkomgeving

Ontvang uw cliënten in grachtengordelstijl
Werk in het economisch hart van Amsterdam

Geschiedenis

Van Gouden Eeuw tot nu

Herengracht 448 t/m 458 waren eeuwenlang afzonderlijke panden, ieder bewoond door meerdere roemruchte Amsterdammers. Tot het moment dat de heer H. Albert De Bary ze één voor één kocht en ze samenvoegde tot één kantoor. Zonder hem waren de 6 afzonderlijke panden vast niet samengevoegd, vandaar dat ons complex De Bary is genoemd.

In de veelzijdige geschiedenis van de panden, en de mensen die er gewoond en gewerkt hebben, is een constante factor te vinden: ondernemingsgeest. In dit deel van de Gouden Bocht is die altijd aanwezig geweest en dat voel je nog steeds.

De Gouden Eeuw: rijke kooplieden bouwen stadspaleizen

De grachtenpanden Herengracht 448 – 458 werden gebouwd tijdens de Gouden Eeuw. Amsterdam groeide van een prominente stad aan een rivier uit tot het handelscentrum van de wereld. Logisch dat de stad moest uitbreiden om het groeiende aantal inwoners te kunnen huisvesten. De gemeenteraad ontwierp hiervoor een plan: “De Vierde Uitleg”. Op basis hiervan werd de grachtengordel verlengd tot voorbij de Amstel. Koopmansgezinnen met voldoende geld voor een dubbele kavel, vestigden zich in de Gouden Bocht aan de Herengracht. Zij investeerden flink in architectuur en ornamenten en importeerden bouwmaterialen vanuit alle hoeken van de wereld. Deze eerste bewoners creëerden ware stadspaleizen die hun financiële en maatschappelijke succes weerspiegelden.

mini-history

18e Eeuw: Zwierige Franse stijl

Gouden Bocht bewoners uit latere tijdperken waren vaak net zo welvarend als hun voorgangers. Ze renoveerden hun woningen in de stijl van hun tijd. De sobere en formele stijl van het Nederlandse classicisme werd de deur uitgedaan en vervangen voor de Lodewijk XIV stijl met uitbundig gipsen gietwerk op de plafonds, houten lambrisering en zware marmeren vloeren. Van de oorspronkelijke 17e eeuwse binnenhuisarchitectuur is daarom niet veel meer over.

Vanaf 1919: H. Albert De Bary & Co en Deutsche Bank

Vanaf de 20ste eeuw raken de zes grachtenpanden met elkaar verweven. Tussen 1919 en 1965 werden de nummers 448 tot en met 458 één voor één aangekocht door Handelsmaatschappij H. Albert De Bary & Co. Deze financiële instelling opereerde als de Nederlandse tak van Deutsche Bank en ging in de tachtiger jaren helemaal samen met DB. Albert De Bary liet doorgangen maken tussen de gebouwen waardoor een complexe plattegrond ontstond. De afzonderlijke tuinen werden verenigd tot één tuin en het oorspronkelijke 17e eeuwse tuinhuis werd gebruikt als werkplaats. In de jaren die volgden vonden er op- en uitbouwen plaats.

2007-2013: Renovatie door nieuwe eigenaar en Obidos

De huidige eigenaar Herengracht Investments kocht het Deutsche Bank complex in 2007. Projectontwikkelaar Óbidos zorgde voor de herontwikkeling en nam het beheer op zich. Voordat het stof was opgetrokken trokken de eerste huurders al in.

Sinds 2015:  met een 50-tal bedrijven onder een dak, gonzen de gebouwen weer van enthousiasme en energie. Gezamenlijk de toekomst tegemoet.

Kantoorruimtes

Werken aan de gracht

Achter de zes oorspronkelijke gevels van de grachtenpanden, vindt u een indrukwekkend complex van 8.500 gerenoveerde m2. De Bary heeft meer dan 50 kantoorunits, allen verschillend van formaat en ‘look & feel’. Varierend van elegante stijlkamers met lambrisering en rijkversierde plafonds tot grote, robuuste loft-ruimtes met houten balken, en alles daar tussenin.

U bepaalt zelf de looptijd van uw contact

Wij bieden korte en langlopende contracten die zowel flexibel en schaalbaar zijn; de groei van uw onderneming in de (nabije) toekomst kan daardoor makkelijk worden gefaciliteerd.

Vraag naar beschikbaarheid.

Meetingrooms

Vergaderen in het centrum van Amsterdam

De Bary heeft meerdere meeting rooms die per uur of dagdeel geboekt kunnen worden. Overeenkomstig onze renovatiefilosofie en uit respect voor de geschiedenis hebben we elke kamer apart ingericht.

Bovenop de genoemde huurprijzen van de (vergader)ruimtes zal BTW in rekening worden gebracht. Algemene voorwaarden van De Bary zijn van toepassing.

Lees Meer

Lidmaatschap

Word lid van de Businessclub

Hebt u al een kantoor buiten de stad maar moet u vaak in het centrum van Amsterdam zijn voor zakelijke besprekingen, dan kan een lidmaatschap uitkomst bieden. Als member van De Bary kunt u gebruik maken van onze brasserie. Een ideale plek voor een zakenlunch. Lidmaatschap biedt u een vaste ontmoetingsplaats in een gastvrije professionele omgeving: toch prettiger dan een anonieme hotellobby of lawaaierig restaurant!

membership

Voor €95,- per maand (ex. BTW) kunt u lid worden van Businessclub De Bary. Hiermee krijgt u een professionele werkplek aan de Herengracht waar u zich snel thuis zult voelen. Op weekdagen van 09.00 – 18.00 uur kunnen leden gebruik maken van de lobby/lounge, enkele flexplekken en de brasserie om even te werken of relaties te ontvangen. Bovendien krijgen leden 20% korting op de huurprijs van de 5 meeting rooms. Voor €65,- extra (ex. BTW) kunnen leden De Bary gebruiken als vestigingsadres.

Welke voordelen geeft een Membership van Businessclub De Bary?

 • Een vaste plek om te werken en af te spreken op de Herengracht
 • Gebruik van Brasserie, de Lounge en de ‘shared work space’
 • Gratis wifi en gebruik van printer (fair use)
 • Toegang tot de enorme tuin
 • Gratis toegang tot Businessclub borrels en events
 • Korting van 20% op de huurprijs van de 5 meeting rooms, de Bar en Brasserie
 • Mogelijkheid om uw bedrijf administratief vestigen op Herengracht 450

 

Diensten

Bepaal zelf van uw servicepakket

Of u nu kantoorruimte huurt of lid bent van De Bary, u kunt altijd kiezen uit een breed scala van diensten à la carte. Postverwerking, drukwerk bestellen, telefonische antwoorddienst, catering… u kunt kiezen uit allerlei diensten. En uiteraard betaalt u alleen voor de services en faciliteiten die u wenst te gebruiken.

En ook handig: u kunt uw pakket op elk moment aanpassen.

Heeft u behoefte aan een service die niet op onze lijst staat? Laat het ons weten!

Tuin

Binnentuin: oase van rust

De Bary bestaat uit zes historische grachtenpanden en daar horen ook de zes samengevoegde tuinen bij!

De Bary Garden innercity oasis

Perfecte plek om te werken, te relaxen of even te kletsen

Als het weer een beetje meezit is de riante binnentuin een geweldige plek om te werken, te ontspannen, een broodje te eten, na te denken of te socializen. Huurders, members en gasten van De Bary mogen gebruik maken van deze verborgen oase. Er zijn zelfs huurders die hier een wekelijkse bootcamp sessie hebben, onder leiding van een professionele trainer. En omdat schaduwrijke plekken zijn met wifi-bereik kan er in de zomer gewerkt worden.

Ruimte voor publiek en de bijen

Het is echt een voorrecht zo’n grote tuin te hebben en deze aan te kunnen bieden aan huurders en leden van Businessclub De Bary. Ook de imkers van Business4Bees en hun bijen geven we graag de ruimte. Sporadisch is de tuin toegankelijk voor publiek. Bijvoorbeeld tijdens de Open Tuinen Dagen 2015 en de Open Monumentendag 2014.

Óbidos

Projectontwikkeling
en beheer

De Bary is ontwikkeld door Óbidos, een onafhankelijk vastgoed ontwikkelingsbedrijf en asset manager. Sinds de afronding van de renovatie wordt ook het dagelijks beheer door Obidos gedaan.

Hoe Óbidos betrokken raakte bij De Bary

Gedurende het afgelopen decennium hebben grote financiële instellingen het historische stadscentrum van Amsterdam verlaten. Kleinere ondernemende bedrijven vestigen zich juist steeds vaker in het Centrum. Ze willen werken middenin de levendige binnenstad, vlakbij alle voorzieningen. Zij kiezen voor de schoonheid van de grachtengordel.

Representatieve kantoorruimte met grachtengordelgrandeur, zonder hoge drempel, was tot nu toe niet makkelijk te vinden. Toen de gebouwen van Deutsche Bank beschikbaar kwamen, zagen Óbidos en Herengracht Investments de mogelijkheden en grepen ze de kans om deze leemte op te vullen.

Voor meer info zie www.obidos.nl

Reserveren

Neem contact op

reception de bary nina

Als u een rondleiding wenst, wilt weten of onze vergaderzalen beschikbaar zijn of informatie nodig heeft over prijzen, arrangementen en speciale aanbiedingen, bel ons gerust op telefoonnummer 020 – 240 30 00 of vul het formulier in.